Найсмачніша закуска із баклажанів — літній рецепт нарозхват.


Ця закуска з баклажанів дуже популярна — ароматна, в міру пряна і дуже соковита. Баклажани в маринаді з медом, оцтом і соєвим соусом додають ніжності і насиченості смаку. Цей рецепт ідеальний для літніх днів.
Рецепт опублікували Smachnenke.
Вам знадобиться:
- баклажани (молоді) — 3 шт.;
- цибуля — 1–2 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- зелень — до свого смаку;
- олія — для смаження.
Для маринаду:
- вода — 120 мл.;
- соєвий соус — 3–4 ст. л.;
- мед — 2 ч. л.;
- оцет 9% — 3–4 ст. л.;
- сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування
Баклажани нарізати кружальцями або півкільцями. Обсмажити з обох сторін на олії до рум'яності. Часник подрібнити, цибулю нарізати.
Для маринаду змішати воду, соєвий соус, мед і оцет. Додати сіль за смаком. Маринад повинен бути кисло-солодким.
У глибоку миску викладати баклажани шарами, додавати цибулю, часник і зелень. Залити маринадом, накрити плівкою і поставити в холодильник мінімум на 4 години.
Пропонуємо вам ознайомитися з нашою добіркою рецептів з кабачків:
Рецепт котлет з кабачків, як мʼясні — ніхто не здогадається з чого вони.
Смачний рецепт кабачків по-французьки від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Незвичайна страва, закуска з кабачків, як у ресторані — рецепт з Польщі.
Простий рецепт дерунів з кабачків, які смачніше за картоплю.
Читайте також
- На один знак Зодіаку зваляться великі гроші вже найближчими днями
- Захід України накриють дощі — прогноз погоди на сьогодні
- Гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 15 липня 2025 за Таро
- Смачний та корисний сніданок за 1 хвилину — намазка з консерви
- Пиріг з вишнями — смак, який повертає в безтурботне дитинство
- Під сонцем чи в повній тіні — що і де краще садити на городі